browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Prea multe…

Posted by on March 15, 2014

proiecte!

Dar ce sa fac daca nu ma lasa inima sa renunt la niciunul?

1. Studiul culturii germane merge incet, incet dar bine. Nu m-am mai uitat de mult pe planul de studiu. Am dat insa de nemti pe la cursurile online.

Recapituland:

 • Literatura – am parcurs introducerea de la Oxford , m-am ocupat de Goethe (mai am totusi  cateva lecturi in plan), acum citesc despre Schiller (Tudor Vianu) si m-am apucat de Casa Buddenbrook (Th. Mann) – pe care o citesc cu viteza incredibila de 1% din carte pe zi (asa zice kindle).
 • Filosofie –  am inceput sa parcurg ghidul de la OxfordAm trecut de Kant. Tot de Kant am dat si la cursul The Modern and the Postmodern – foarte putin dar exact cat mi-a trebuit mie. Sunt mandra ca am reusit sa citesc Observatiile…. Studiul meu cu privire la Kant se va opri insa aici. Am sarit intre timp la Marx – pentru ca era tratat tot la cursul online. Marx m-a pus pe ganduri. Pentru informatii mai putin cunoscute despre Marx intrati aici.
 • Muzica – Am ascultat putin Bach. Sunt la Beethoven de care m-am indragostit! m-am inscris prin urmare la Exploring Beethoven’s Piano Sonatas – si imi doresc tare mult sa nu fie prea tehnic ca sa pricep si eu (nu de alta dar suma culturii mele muzicale da cu minus).
 • Arta  –  mai nimic…
 • Istorie – ma tin de cursul  The Modern World: Global History since 1760 cu teste cu tot.

2. M-am inscris si la alte cursuri online – inca nu au inceput toate, dar cand vor incepe si vor fi  in paralel nu stiu cum o sa ma impart ca nu ma indur sa renunt la nimic. Le listez aici ca poate va intereseaza si pe voi:

3. Cursuri si evenimente de la Fundatia Calea Victoriei

M-am inscris la

si ma tenteaza si

4. M-am apucat de gradinarit – sunt la faza de research si rasaduri 🙂

4 Responses to Prea multe…

 1. Cata

  Te-ai ingropat in proiecte:-) , wow, cum poti sa le finalizezi? Mi se par foarte multe si solicitante. Iti urez succes! Esti o persoana ambitioasa! Am o curiozitate, daca nu sunt prea indiscreta, de ce ai facut o pasiune pt cultura germana, pentru nemti? Si eu patesc asa cand vad un serial sau citesc o carte:-) , vad Suleyman vreau sa stiu mai multe despre Imperiul Otoman s.a.m.d. ma intreb ce ai vazut, incat esti stapanita de dorinta de a acumula cat mai multe cunostinte despre nemti

 2. Gia

  Vai…am scris un mamut de comentariu si l-am pierdut. Esti draguta, multumesc! si sper ca merg bine cursurile de istorie – chiar ma gandeam la tine azi.

  Ca sa iti raspund pe scurt (si o sa revin cand am vreme) – m-am decis “sa ma ocup” de nemti dupa concertul Scorpions din iarna. Au cantat Wind of Change in timp ce pe fundal erau imagini de la caderea zidului Berlinului. A fost impresionant… Mi se pare ca sunt efectiv un popor deosebit, foarte muncitor, foarte serios, plin, plin de cultura – as vrea sa inteleg cum s-au format, cum au putut sa ajunga atat de buni in stiinta, in filozofie, in muzica si chiar in pictura si cum a fost totusi posibilsa faca ceea ce au facut ei in al II-lea R.M.

  Cat pentru tine – sa stii ca despre Imperiul Otoman sunt cateva idei si in prezentarile de la curs. W/e placut!

 3. Cata

  🙂 ma gandeam eu ca ceva trebuia sa iti declanseze interesul! Si ma mai gandeam la o varianta:-) amcrezut ca la origini esti nemtoaica( probabil ti-ai fi dorit) si de aici interesul pt a-ti analiza stramosii:-) , trebuie sa admiti ca era si aceasta o varianta, desi teoretic toti suntem frati intre noi, inclusiv cu eschimosii:-) . Nu am trecut inca la vizionarea cursurilor din saptamana a 3 a, nu am avut deloc timp, am tot umblat. Imi fac eu timp, sunt curioasa ce nota o sa mai obtin, oricum te tin la curent:-) . Si da, ai dreptate, cel putin acum la inceput a fost tema aceea cu ascensiunea si decaderea anumitor imperii si printre ele era si cel Otoman, Rus, Qing, Ming etc:-) , mi-a placut foarte mult harta interactiva pe care explica profu’ cum au fost cucerite anumite teritorii.

 4. Gia

  :))) chiar nu ma vad nemtoaica…am o fire mult prea “de nomad”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*