browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Definitia prostului

Posted by on January 16, 2008

M-a intrebat cineva cum “categorisesc” eu oamenii drept prosti. Si departe de a fi condescendenta, in opinia mea, prostul este acea persoana care fara sa cunoasca sau sa isi puna intrebari emite judecati de valoare cu privire la adevaruri universale fara sa inteleaga. Prostul opereaza (rar in mod valid, rar obtinand un rezultat) cu institutii si concepte despre care nu are habar, nu isi pune intrebari si nu are capacitatea de a intelege, e ignorant si nu il intereseaza decat prostia lui.

Prostul “versat” este cel mai periculos pentru ca acesta, dragii mei, a invatat PR, are un pic de inteligenta emotionala si o oarecare tenacitate si poate sa se erijeze intr-un mic invatacel, stapanul unor truisme si aparent echilibrat…si acesta deja incepe sa acceada spre sfere mai inalte. Dar nu isi va depasi conditia decat atunci cand va accepta ca trebuie sa isi puna intrebari si sa invete !!!

Prostul “rautacios” este cea mai rea specie de prosti. Acesta este cel care jigneste fara sa isi cunoasca deloc adversarul, greseala strategica ce ii poate fi fatala, pentru ca toti oamenii au vulnerabilitati dar la prosti in general acestea sunt evidente (oricat de versati ar fi ei). Incapabil sa faca rau in mod voit decat tot unor oameni slabi (am uitat sa va spun prostul e si el un om slab ca oamenii puternici sunt si inteligenti) prostului ii place sa fie rautacios si e tare mandru de asta, simte o satisfactie chiar daca efemera. Ca prostul, daca-i prost, nici nu poate sa se bucure de succesul sau fie el si relativ. Si nici nu stie sa pretuiasca si sa pastreze ceea ce are.

Prostul frustrat mai are o sansa … este acea specie de prost rautacios care foloseste rautatea ca mijloc de aparare atunci cand i se pare ca va fi demascat, cand se simte timorat in fata unei persoane inteligente (sau pe care o considera el inteligenta). Acest neam de prosti au insa calitatea de a se fi uitat in ei si a-si fi descoperit nimicnicia, ceea ce ii ridica putin…
Cred ca cu totii aveti asemenea specimene in sfera voastra mai mult sau mai putin apropiata! Sfatul meu e sa ii ignorati…prostul se oftica rau cand nu e bagat in seama ca sa iasa el in evidenta cat de prost e…si sa va mai toarne niste rautati cu gust de prostie…astea sunt singurele lui fericiri…de altceva nu e capabil si pentru cei cu empatie chiar starneste mila…asa ca nu ii dati nici macar aceste clipe…lasati-l cu frustrarile si complexele lui…

Acest post este dedicat unei domnisoare speciale! Mult succes! sper sincer sa reusesti sa inveti si sa ajungi in sfere mai inalte (eu candva am crezut ca poti, desi azi am dubii mari)!

Va pup,

Gia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*