browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Razboaiele mele

Posted by on July 10, 2011

de Adelin Petrisor. E o carte aparuta la Polirom in 2010 si cuprinde povestirile jurnalistului nostru din fosta Iugoslavie, Irak, Liban, Afganistan, inchisoarea Guantanamo, dar si intalnirile interesante cu Arafat, Mu’ammar al Gaddafi etc.

E o carte buna ce merita tot timpul acordat iar Petrisor chiar e un tip tare :).

Cea mai buna mini-recenzie o are Plesu pe ultima coperta a cartii

<< Adelin Petrisor nu seamana a «reporter de razboi». In asta constau farmecul si eficienta lui. Nu priveste otelit spre telespectator, nu adopta aerul macho al unui comba­tant inrait, nu candideaza la rolul de erou viril, mereu in pericol, gata sa se sacrifice pentru buna noastra infor­mare. Pare mai curand vul­nerabil, fara aderenta la bru­talitatea frontului: e pur si simplu un tehnician inteligent al stirii, un comentator responsabil, reprezentantul nostru in teren, si nu un aventurier temerar dornic sa ne aduca in casa zgomotul transeelor. Ceea ce nu inseamna ca Adelin Petrisor nu stie ceea ce risca. Dar e discret, calm, rezonabil. Rasfoindu-i cartea, am descoperit cu placere ca e si talentat. O veti citi, adesea, cu rasuflarea taiata. >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*