browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Istorie recenta 100%

Posted by on February 8, 2010

Valeriu Stoica mi-a fost profesor la facultate…nu pot sa spun prea multe despre calitatea lui de profesor pentru ca nu prea am dat pe la cursuri :)…dar stiu ca este un reputat profesionist al dreptului si demn de tot respectul. Pe omul politic Valeriu Stoica l-am descoperit destul de tarziu- odata cu curiozitatea recenta pentru cadrul mai larg al  politicii romanesti…mi s-a parut un om coerent si destul de rezonabil in afirmatii…

Istorie recenta 100% – Robert Turcescu in dialog cu Valeriu Stoica este o colectie de interviuri stenografiate. Cel mai vechi este din octombrie 2003 iar cel mai recent din octombrie 2009  (ultimul fiind realizat intr-un cadru privat), in principiu fiecare interviu fiind luat in momente cheie (inainte de alegeri, dupa alegeri, la excluderea din PNL, dupa crearea PDL  etc).

Este o carte ce mi-a facut placere sa o citesc pentru ca am inteles, zic eu, cate ceva din evenimentele politice romanesti petrecute intr-o vreme in care acest domeniu imi parea cu totul neinteresant. Dincolo de asta, am ramas dupa aceasta lectura cu un mare respect si pentru omul politic de dreapta Valeriu Stoica deoarece din aceasta serie de interviuri am observat o anumita constanta a ideilor, a ideologiei in sine, a discursului coerent (chiar daca pe alocuri pedant).Asta mi-a deschis curiozitatea sa citesc mai multe despre proiectul sau legat de unificarea dreptei (atat de putin implementabil astazi din pacate). De asemenea i-am admirat lui Valeriu Stoica si capacitatea de anticipare in unele momente cheie dublata de o anumita modestie.

Cam atat despre acest subiect, e o carte pe care o recomand daca va intereseaza cat de cat domeniul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*