browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Numaram pana la 5

Posted by on September 14, 2012

Imi pare tare rau ca nu am mai dat semne de viata de cand am ajuns in tara. Adaptarea s-a dovedit un pic cam dificila, pentru mine cel putin. Oricum promit sa recuperez pe parcurs. Activitatile noastre insa au continuat si abia astept sa va povestesc despre materialele, jucariile si cartile pe care le-am gasit in Ro. Eu una mi-am propus sa ma implic si pe viitor destul de activ in educatia timpurie chiar daca Alex a inceput de saptamana trecuta gradinita. Voi incerca sa mai scriu pe aici ce mai facem in speranta ca vom mai fi si altora de ajutor.

Cred ca v-am mai povestit ca Alex este pasionat de numarat. A nu se intelege gresit – aceasta pasiune a lui se traduce prin faptul ca oricat ar fi de plangacios se linisteste daca ii numar :). De cand am ajuns in tara a invatat si cifrele pana la 5 cu ajutorul unor cifre magnetice si a unui puzzle de lemn cu cifre.

Cum este insa pasionat de carti, m-am gandit ca cel mai usor mijloc pentru el sa inteleaga numaratul ar fi sa aiba o carte speciala. In comert insa nu am gasit ceva potrivit. Cartile pe care le-am gasit (i-am si luat cateva) au la fiecare cifra noua cate o multime de obiecte diferite fata de cifrele anterioare (de ex sunt 3 prune – 4 capsuni – 5 portocale – pentru cunoascatori).

Eu insa cred ca cel mai simplu mod pentru a-l face pe un copil sa inteleaga diferenta intre diversele multimi (numere) este sa se foloseasca aceleasi elemente ale multimilor (in exemplul de mai sus sa fie 3 prune – 4 prune – 5 prune etc). Deci singura diferenta intre diversele multimi ar trebuie sa fie numarul obiectelor si nu numarul+ calitatea lor.

Prin urmare i-am pregatit lui Alex o carte speciala homemade cu cifrele pana la 5  si cu catei (pentru ca el adora orice caine intalneste in cale). Pentru durabilitate, eu am laminat  fiecare pagina si le-am legat cu spirala. Arata cam asa:

Lui ii place foarte foarte mult si de atunci numaram impreuna de zor.

Cartea o puteti lua de la acest link:

cartecifre

Din cate stiu sunt multe firme care pot sa printeze/lamineze si sa puna spirala. Eu am pus atat formatul .png cat si .psd (daca vreti sa mai editati in photoshop). Formatul printului trebuie sa fie A6.

Daca o veti considera utila va rog sa sustineti si voi campania pentru Robert donand cat veti dori voi.

2 Responses to Numaram pana la 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*