browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fructe, legume si arta

Posted by on October 27, 2013

Cum m-am tot zgait la tablouri in ultima perioada mi-a venit ideea sa il invat pe Alex fructele si legumele prin arta. Proiectul e simplu si imi place ca dincolo de “valoarea pedagogica” reprezinta si o introducere in arta, in lumea frumosului.

Daca va place ideea tot ce trebuie sa faceti este sa:

1. Cautati picturile potrivite

– direct pe google – dupa “still life” si imagini (mari); sau

– pe WikiPaintings – tot cu “still life“;

– pe Web Gallery of Art – tot cu “still life“;

– pe Artmark (pentru pictori romani) – cautare dupa “natura statica”.

ATENTIE! – alegeti numai imagini de rezolutie mare (latura mare sa aiba peste 1000 pixeli)

2. Printati color format A4 pe landscape

Ca sa fie mai rezistente – eu am printat pe foi autocolante (le gasiti la orice librarie mai de soi) si apoi le-am lipit pe coli de carton. Alternativ se pot printa pe coli normale si lipi cu lipici pe coli de carton sau se pot lamina.

Arata superb!

Acum Alex va trebui sa imi arate tot ce stie pe fiecare imagine. Apoi o sa ii pun “tablourile” pe peretii din camera lui la nivelul privirii sale sa le admire cand pofteste.

4 Responses to Fructe, legume si arta

 1. Jo

  Interesantă idee, cu siguranţă învaţă mai mult decât fructe.

 2. Gia

  Multumesc! Acum am inceput sa caut picturi si pentru alte teme – de exemplu pentru insecte, instrumente muzicale etc. Apoi anotimpurile merg f bine explicate cu picturi…

 3. Roxana

  Recomand arta lui Arcimboldo, un artist căruia se pare că îi plăcea să meargă des la piață. 🙂 Portretele lui alcătuite din fructe și legume sunt foarte potrivite pentru această temă.

 4. Gia

  De acord cu Arcimboldo cu conditia sa îți si placa estetic seria aia cu anotimpurile. Eu am o reproducere intr-o carte ptr copii pe care am luat-o de la National Gallery (The Art treasure hunt). Si ca tot a venit vorba magazinele de suveniruri de la marile muzee au o gramada de carti ptr copii f faine si interesante. Carti stil puzzle, carti ptr invatat culorile, numerele, animalele etc prin arta. Apoi sunt carti cu tehnici de desen, pictura etc carti cu vietile pictorilor scrise ptr copii…sunt minunate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*