browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Concentrare si scobitori

Posted by on March 6, 2012

E plin internetul de activitati pentru copii dar din pacate sunt destul de putine cele destinate copiilor mici (pana in 18 luni)…asa ca poate e util sa prezint si eu ce mai facem.

Ieri m-am gandit sa il provoc pe Alex (la 14 luni si 10 zile) la o activitate mai dificila. Am scos scobitorile dintr-o cutie si i-am aratat cum sa le bage inapoi prin gaura mica a cutiei. La inceput a navigat putin pe deasupra pana a reusit sa le bage, s-a mai si enervat, dar cand a prins tehnica pur si simplu nu l-am mai putut opri. A stat concentrat minute in sir si a bagat zeci de scobitori pana am obosit eu de atata concentrare (imi era frica sa nu le bage in gura, sa nu si le bage in ochi etc.). M-am gandit sa il intrerup si s-a opus vehement…

dar pentru ca mi-a fost frica totusi sa nu il doara ochii de atata concentrare, in cele din urma am luat o cutie si am facut o gaura mai mare…am ales 5 scobitori si l-am pus sa le bage numai pe alea – cand termina le scotea din cutie si le punea la loc. A repetat acest exercitiu de vreo 6-7 ori si in cele din urma s-a plictisit.

E o activitate foarte buna pentru dezvoltarea motorie si pentru concentrare. Cred ca e indicata pentru copiii mai mari dar Alex se descurca destul de bine cu exercitiile de indemanare si de asta m-am gandit ca e potrivit. Din pacate “materialul de lucru” e destul de periculos si de asta copilul trebuie supravegheat atent. Si in plus cred ca e recomandabil ca la inceput sa se porneasca cu o cutie cu mai multe gauri (gen solnitele de sare) ca sa fie mai usor. Eu asa imi propun sa o repet.

Imi pare rau ca nu am poze dar am stat asa stresata urmarindu-l ca mi-ar fi fost imposibil sa stau sa il fotografiez :).

 

2 Responses to Concentrare si scobitori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*