browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Profesorul si discipolii sai

Posted by on May 7, 2011

Din nou felicitarile merg catre TVR pentru o emisiune ce iata! imi acopera nevoia de cunoastere.

Spuneam candva ca tare mult mi-as dori sa aflu mai multe despre Nae Ionescu. Cineva mi-a si sarit in ajutor cu sugestii de lectura si o noua perspectiva. Din pacate nu am reusit sa urmez calea indrumata, dar sunt totusi incantata ca macar pot sa vad subiectul dezvoltat intr-o emisiune TV: Profesorul si discipolii sai.

Este minunata! participa la ea nume ca Neagu Djuvara, Eugen Simion, Paul Cernat, Ioan Ica jr si multi, multi alti filosofi, scriitori, teologi…si este completata cu imagini desprinse din jurnale (ex. Cela Delavrancea, Eliade, M. Sebastian  etc.) si scrisori (ex ale lui Noica, Cioran, Eliade etc).

Sa va trezesc apetitul, dactilografiez sfarsitul ultimului episod (nr. 5)

Paris, 4 Mai 1986

Draga Dinu (C. Noica),

Din momentul in care am inteles ca lui Mircea (Eliade) nu ii mai ramasesera de trait decat cateva ore, au inceput sa ma invadeze amintiri din tineretea noastra. Rolul pe care l-a avut atunci pentru noi si l-a pastrat si peste ani. Pe buna dreptate. In vreme ce rumegam aceste evidente, nu m-am putut impiedica sa nu ma gandesc la tine, care esti succesorul lui legitim. In felul tau tu ai realizat, cu pretul atator riscuri si sacrificii, o opera diferita dar pentru neamul nostru la fel de semnificativa. Un dublu triumf fata de incredibilul nostru destin,

cu drag,

Cioran

One Response to Profesorul si discipolii sai

  1. Ora Exacta

    Oare ce mai urmeaza dupa asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*