browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Italienii

Posted by on May 12, 2013

Unul dintre filmele mele favorite este Hannibal. Daca va intrebati ce are filmul Hannibal in comun cu italienii (titlul acestui post) atunci va invit sa (re)vedeti aceasta aceasta scena:

Am revazut aceasta scena la sfarsitul anului trecut si a fost punctul meu de inspiratie pentru un mic “proiect” personal pe care mi l-am propus pentru 2013: acela de a afla cat mai multe despre cultura italiana.

Cum versurile din scena sunt din Dante, cu Dante am inceput si eu. Mai precis cu “Vita nuova”. Am citit apoi mai multe: Dante, Boccaccio, Tasso, Eco, Quasimodo, carti despre Renastere, istoria literaturii italiene, viata lui Leonardo, viata lui Dante etc …e un proiect ongoing care ma captiveaza :). Daca e cineva interesat de subiect, discutam. Daca aveti sugestii de lectura, sunt binevenite si v-as multumi cu drag.

Si tot in cadrul acestui proiect am vizitat in aceasta vacanta Toscana – cu Florenta, Pisa, Chianti, San Gimignano si Lucca…evident am ajuns si la Anchiano (catunul de langa Vinci unde s-a nascut Leonardo).

Toscana e un paradis…si pentru mine a reprezentat o mare implinire. O recomand cu caldura.

Bineinteles ca m-am straduit sa ajung intr-un loc de unde sa pot vedea Florenta ca in scena din Hannibal 🙂

 

P.S. – daca ajungeti la Florenta sa stiti ca Dante nu e inmormantat la Santa Croce – acolo e doar un monument funerar gol, Dante e inmormantat la Ravenna (unde a murit in exil). Italienii evident ca nu scriu asta in niciun pliant…

 

2 Responses to Italienii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*