browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Despre Trier

Posted by on July 9, 2008

Trier-ul este cel mai vechi oras din Germania si e situat aproape de granita cu Luxembourg. Clima, dimensiunile si relieful orasului m-au facut sa ma simt ca acasa…mi-a prins bine oaza asta de liniste…

Desi este foarte mic, Trier-ul este un orasel cochet ce imbina aspectul de burg medieval tipic oraselor germanice cu impresionante vestigii romane:

Porta Nigra

este cea mai bine pastrata poarta de acces a unui oras roman din lume si dateaza din aprox. 180 A.D. Din Porta Nigra se poate admira centrul:

Interiorul este de asemenea impresionant prin multimea de galerii:

Alte vestigii romane impunatoare sunt:

Termele imperiale

Amfiteatrul

Podul roman

Constantine Basilica (in care nu se pot face poze pentru ca este biserica protestanta).

In Evul Mediu Trierul a fost cunoscut ca un important centru religios ceea ce explica numarul mare de biserici si catedrale:

Domul ce impreuna cu gotica Notre Dame (ce nu se poate vizita fiind in renovare) se pare ca au fost ridicate pe locul unde a existat cea mai mai mare biserica a antichitatii (de 4 ori mai mare decat actualul dom).

St. Galgolf (cu intrarea din piata principala)

St. Paulus, St. Antonius, Priester seminar (poze in photo blog)…

Mai putin cunoscut este poate faptul ca in Trier s-a nascut si a trait Marx. Un muzeu destul de fad este deschis in casa in care a trait.

Ca orice orasel german piata principala este centrul viu al orasului. Gradinile din jurul Palatului principal sunt minunate…timpul parca se dilata…

Impreujrimile orasului pot fi admirate de pe vapor calatorind pe Moesel si o vizita la viile din apropriere pentru degustarea Riesling-ului este obligatorie (chiar daca nu prea se potriveste cu mancarea lor traditionala).

Ce m-a impresionat insa cel mai mult in Trier sunt micile gradini de week-end de la marginea orasului (unde am ajuns din greseala). Impartite in loturi mici fiecare astfel de gradina are cate o cabanuta in care proprietarii vin la sfarsitul saptamanii sa se destinda. Atmosfera unui apus in aceste gradini este de neuitat…

Am uitat sa mentionez ca in aceasta perioada Trier-ul este un rai al shoppingului :))

Mai multe poze gasit in photo blog. Revin cu impresii despre Luxembourg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*