browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fluierul si avionul

Posted by on March 8, 2012

Avionul

Intr-o zi cand am ramas fara idei si piciul era marait, mi-a venit ideea sa ii fac un avion de hartie si sa ii arat cum zboara. Am facut unul foarte simplu dintr-o foaie A4 asa cum m-am priceput. Nu prea a zburat dar pe el l-a incantat atat de mult incat a inceput sa rada in hohote (are un ras atat de colorat si de contagios, Doamne! o minunatie!).

A ras atat de mult incat l-a provocat si pe tati sa ii faca un avion tot de hartie dar mai profesionist – unul care zboara …mandrie mare! in cercuri si arata foarte bine. Invidioasa de mine tine insa sa precizeze ca acest avion profesionist nu l-a bucurat mai tare decat varianta mea anemica 🙂 – insa e mai rezistent. L-am pus in cutia cu jucarii si cand s-a plictisit de toate…ati ghicit! aruncam avionul…

Ah! Inca o precizare…desi am incercat sa il fac pe el sa il arunce, nu am avut niciun succes – asa ca deocamdata e o activitate in doi…dar foarte placuta, pentru noi cel putin.

Fluierul

Incerc de ceva timp sa elimin jucariile muzicale – ma agaseaza, sunetul e prost- nu e muzica, e zgomot! si mi se pare ca il tin prea concentrat fara sa fie foarte interactive.

Din cand in cand (nu foarte des sa nu obosim copilul) ascultam Mozart, Vivaldi, Bach – pentru bebelusi si Saint-Saëns – Le carnaval des animaux (pe care pur si simplu il ador). Eu cred ca obiceiurile se formeaza de mic – deci e bine sa ascultam muzica de calitate si cadente deosebite.

Dar cred ca e interesant pentru un copil sa vina in contact si cu instrumente muzicale – chiar daca e atat de mic. Cu instrumentele muzicale m-am hotarat insa sa cumpar instrumente adevarate – potrivite pentru el si sa le evit pe cele de plastic/pe baza de baterii.

Asa ca i-am cumparat o mica toba – cu care insa nu avem prea mult succes in afara de momentele in care ii arat eu cate un ritm si el vine si bate cu mana de vreo doua ori, dupa care pleaca plictisit.

Chitara lui tati ii place mai mult dar numai pentru putin timp pana se hotaraste sa o umple cu cuburi de lemn (este placerea lui cea mai mare sa puna forme/cuburi in orice gaura/cutie/orificiu).

Insa ieri am cumparat un fluier de lemn – asa imi aduceam eu aminte ca aveam cand eram mica si ca imi placea mult. Cum am ajuns acasa am inceput sa suflu in el si mare minune! – este pur si simplu incantat. Ii place asa de mult ca mi-l ia din mana, il pune jos si cum isi da seama ca nu mai canta mi-l indeasa in gura inapoi :)). Ii face reala placere…si ma bucur si eu ca in sfarsit l-am nimerit cu ceva…iar acum trebuie sa ma documentez poate reusim sa facem si muzica cu fluierul si nu doar zgomot.

 

 

3 Responses to Fluierul si avionul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*